text.skipToContent text.skipToNavigation
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille

 Nyt paljon tuotteita Outletissa! Huom. tarjoukset voimassa vain verkkokaupassa.

Saatko tarpeeksi tärkeitä omega-3 ja omega-7 -rasvahappoja? 

 

Omega 3 EPA- ja DHA-rasvahapot kalaöljystä


Saatko tarpeeksi terveellisiä kalaöljyn rasvahappoja ruoastasi?

Omega-3 -rasvahappoja EPA ja DHA saadaan ravinnostamme etupäästä rasvaisista kaloista. Kasviperäiset, kuten rypsiöljyn omega 3 -rasvahapot muuntuvat elimistössä melko pienissä määrin EPA- ja DHA rasvahapoiksi. 
 
Kuinka moni syö säännöllisesti rasvaista kalaa monipuolisesti eri kalalajeista valiten sekä meri- että sisävesikaloja? Kuinka tuoretta syömäsi kala on? Kala on toki terveellistä ruokaa monellakin tapaa, mm. hyvänä proteiinilähteenä ja terveellisen rasvahappokoostumuksensa vuoksi. On kuitenkin hyvä huomioida myös nykyisin kalojen sisältämien raskasmetallien ja ympäristömyrkkyjen määrä ja syödä kalaa vain kohtuullisesti suosien pieniä kaloja, joihin ympäristömyrkyt eivät ole vielä ehtineet rikastumaan samalla tavalla kuin esimerkiksi isoihin petokaloihin. Tiedetään, että kasvatetun lohen terveellisten omega 3 -rasvahappojen määrä on lähtenyt laskuun sitä myötä kun niille syötetään ravintoa, joka ei tue omega 3 -rasvahappojen muodostumista kalassa.
 
Hyvin monilla voi siis olla ruokavalion vuoksi puutetta EPA:sta ja DHA:sta, mutta miksi näitä rasvahappoja tarvitaan?
 
 
EPA eli eikosapentaeenihappo ja DHA eli dokosaheksaiinihappo
 
EPA ja DHA ovat pitkäketjuisia monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka kuuluvat omega 3 -rasvahappoihin. EPA toimii elimistössä tietynlaisten anti-inflammatoristen eli tulehdusreaktioita hillitsevien kudoshormonien, eikosanoidien lähtöaineena. Mikäli elimistössä on matala-asteista tulehdusta eli inflammaatiota, tämä on riskitekijä monille kroonisille sairauksille ja niiden etenemiselle. 
 
Eri rasvahapoilla on tärkeä rooli elimistömme kaikkien solukalvojen terveydelle. Koostumme soluista, joten voimme vain niin hyvin kuin solumme voivat. DHA on yksi tärkeistä solukalvon rasvahapoista. Se mm. estää solukalvoa muuttumasta liian jäykäksi, jolloin aineiden kulkeutuminen soluun ja solusta ulos vaikeutuu. DHA-rasvahappoa on merkittäviä määriä mm. hermoston ja aivojen soluissa.
 
Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on myöntänyt omega 3 -rasvahapoille lukuisia terveysväittämiä. Terveysväittämiä voidaan myöntää vain silloin kun väitteille on riittävä ja perusteellinen tieteellinen näyttö. Hyväksyttyjä ovat mm. väitteet, että riittävä EPA- ja DHA-saanti ylläpitää normaalia aivojen toimintaa, normaalia näkökykyä ja normaalia sydämen toimintaa. 
 
 
Mistä tunnistaa hyvän omega 3 -valmisteen?
 
Markkinoilla on tietenkin monenlaisia kalaöljyvalmisteita. Laadukkaissa valmisteissa omega-3 EPA- ja DHA lähteet ovat mahdollisimman puhtaita ympäristömyrkyistä eivätkä niiden sisältämät herkät pitkäketjuiset rasvahapot ole hapettuneet käyttökelvottomiksi valmistusprosessin, kuljetuksen ja säilytyksen aikana.
 
 
Puhdas + Premium Omega 3
 
Puhdas+ on tinkimätön tuotteidensa puhtaudessa ja laadussa. Puhdas+ Premium Omega-3 -valmisteista saat vahvan annoksen kalaöljyä, joka sisältää sekä DHA- että EPA-rasvahappoja. 
 
Puhdas+ Premium Omega 3 -valmisteiden kalaöljy on peräisin ei-uhanalaisista villeistä sardilleista saastumattomilta eteläisen Tyynenmeren vesiltä. Öljy käy läpi perusteellisen puhdistusprosessin, joka varmistaa ettei se sisällä ympäristömyrkkyjä tai raskasmetalleja. Puhdas+ Premium Omega 3 -öljyn tuoksu ja maku on neutraali ja väri hyvin vaalea ja nämä ovat merkkinä sen puhtaudesta ja siitä ettei se ole hapettunutta. Totox-luku on tuotteessa yleensä alle 5, eli se hapettuu hyvin vähän. 
 

Ympäristöystävällisyys
 
Nykyisen riistokalastuksen aikana ei ole itsestään selvää mistä ravintomme ja ravintolisiemme kalaöljy tulee. Puhdas+ Premium Omega 3 -tuotteille on myönnetty Friend of the sea -sertifikaatti. Sertifiointi voidaan myöntää tuotteelle jossa on käytetty vain ympäristöystävällisesti kalastettua kalaa. Eettinen kalastaminen varjelee kalakantoja liikakalastukselta ja auttaa säilyttämään vaarantuneita ja uhanalaisia kalalajeja.
 
 

Omega-7 rasvahapot tyrnistä

 
Tyrniä on käytetty jo vuosituhansia kansanlääkinnässä ja itämaisen lääketieteen parissa niin ulkoisesti kuin sisäisesti erilaisten terveysongelmien, kuten iho-ongelmien hoidossa. Monet sen vanhoista käyttötavoista alkavat saada valaistusta tieteellisten tutkimusten vähitellen paljastaessa yhä enemmän tyrnin terveellisyyden saloja.
 
Tyrnimarjat sisältävät kaikkia omega-sarjan rasvahappoja, mutta erityishuomio kannattaa kiinnittää omega 7-ryhmän yksittäistyydyttymättömään (MUFA) palmitoleiinirasvahappoon. Sen vaikutukset muistuttavat paljon pitkäketjuisten omega 3 -rasvahappojen vaikutuksia, joskin hieman toistenlaisten biokemiallisten mekanismien kautta. 
 
Monet suomalaisista kärsivät kuivista limakalvoista, kuivasta ihosta ja kuivista silmistä. Tällaisissa tapauksissa omega-7 -rasvahapot voivat tuoda helpotusta ongelmiin. Erityisesti kuivaan talviaikaan monet turvautuvat omega-7 -rasvahappovalmisteisiin.
 
 
Puhdas ja tehokas yhdistelmä omega-7 -rasvahappoja ja biotiinia
 
Puhdas+ Premium Omega-7 -kapselit sisältävät optimaalisen yhdistelmän tyrnistä peräisin olevia omega-7 -rasvahappoja sekä biotiinia, joka tekee hyvää iholle ja limakalvoille. Puhdas+ tyrniöljykapseli on vahva. Se sisältää 400mg puhdasta omega-7 -rasvahappoa per päiväannos ja öljy on valmistettu sekä marjan siemenistä että sen hedelmälihasta. Valmistusmenetelmänä on käytetty hellävaraista hiilidioksidiuuttoa. Tämä takaa puhtaan ja parhaimman laatuisen tyrniöljyn täysin luonnollisessa muodossa. Puhdas+ Premium Omega-7 -tyrniöljykapseleissa ei ole mitään ylimääräistä, kuten karrageenia tai väriaineita. Kapseli ei sisällä myöskään nauta- tai sikaperäistä liivatetta.
 
 
Teksti: Puhdas+