text.skipToContent text.skipToNavigation
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille

Kääk punkki! Mitä tehdä punkin purressa?

 

Kesällä luonto kutsuu. Mikä olisikaan sen ihanampaa kuin kesäiset puistopiknikit, metsässä samoilu ja saaristoretket? Luonnossa liikkuessa on kuitenkin riski altistua joka kesäiselle riesalle, punkeille. Mitä tehdä, jos punkki pääsee puremaan?

Ennen kaikkea, säännöllinen punkkitarkastus on hyvä ottaa tavaksi koko kesän ajaksi. Käy iho läpi välittömästi aina ulkoilun jälkeen havaitaksesi mahdolliset puutiaiset iholla. Pureva punkki irrotetaan mahdollisimman pian kokonaisena pinseteillä tai punkkipihdeillä.

Yleisin punkkien levittämä sai­raus on hermostoperäisiä oireita aiheuttava borrelioosi, jota kantaa 5–50 prosenttia punkeista alueesta riippuen. Kertakäyttöisellä punkkitestillä voi testata nopeasti ja vaivattomasti kantaako punkki borrelia-bakteeria.

Pikatesti otetaan suoraan punkista ja se tunnistaa punkissa olevan borrelia-bakteerin 96 % varmuudella. Näin mahdollisia borrelioosin oireita ei pidä odottaa huolestuneena vaan lääkärin vastaanotolle voi tarvittaessa hakeutua heti testin tehtyä.

Ja stressitön kesä se vasta onkin hehkutuksen arvoinen.