text.skipToContent text.skipToNavigation
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille
  • Nopea toimitus jopa 1-3 arkipäivässä
  • Aina ilmainen toimitus 50€:n tilauksille

 Nyt paljon tuotteita Outletissa! Huom. tarjoukset voimassa vain verkkokaupassa.

Oletko aloittelija ravintolisissä?

 

 Jos olet aloittelija vitamiinien ja muiden ravintolisien parissa, kannattaa aloittaa tästä: Kun elokuu on lopuillaan ei Suomessa auringonvalo enää aktivoi D-vitamiinin muodostumista ihollamme. Vaikka aurinko paistaisikin, on se jo niin kaukana, ettei sen voima enää riitä aktivoimaan prosessia alkuun. Tarvitsemme siis D-vitamiinin ruoasta ja ravintolisistä. Ravinnosta riittävää D-vitamiinimäärää on lähes mahdotonta saada, koska D-vitamiinin kannalta hyvästäkin ruokavaliosta sitä saa vain noin 5–7 mikrogrammaa päivässä. Eniten D-vitamiinia on kalassa ja D-vitaminisoiduissa maitotaloustuotteissa. 

D-vitamiinin tarve on yksilöllistä, koska sen hyväksikäytettävyys elimistössä riippuu mm. ihmisen terveydentilasta, iästä, painosta ja ihonväristä. Esimerkiksi mitä enemmän on ylipainoa tai ikää, sitä enemmän tarvitaan D-vitamiinia, jotta seerumin D-vitamiinitaso nousisi otolliselle tasolle ajatellen mm. luuston lujuutta ja vastustuskykyä. Riittävän D-vitamiinin saannin voi tarkistaa mittauttamalla laboratoriossa seerumin D-vitamiinipitoisuuden (S-D-25) kohtuullisin kustannuksin. Riittäviin D-vitamiinitasoihin pääsemiseksi Suomessa ei riitä aurinko ja ruokavalio, vaan siihen useimmiten tarvitaan ravintolisiä.

D-vitamiinin kaveriksi monivitamiinivalmiste
 
Jos et ole vielä konkari vitamiininen maailmassa, on laadukas monivitamiinivalmiste kätevä tapa lisätä päivittäistä vitamiinien ja hivenaineiden saantia. Bioteekin Super Monivitamiini on vahva, monipuolinen ja tasapainoinen vitamiini-hivenainevalmiste. Se on suunniteltu suomalaisille sopivaksi ja sen kaikki raaka-aineet ovat laadukkaita ja luotettavia. Super Monivitamiinissa on kaikki päivän vitamiinit (A-, B-, C-, D-, E- ja K-vitamiinit) sekä 8 eri hivenainetta, mm. sinkkiä – hyvin imeytyvässä muodossa. Lisäksi siinä on flavonoideja, beetakaroteenia, luteiinia ja lykopeenia niiden luonnollisista lähteistä esimerkiksi samettikukasta ja tomaatista. D-vitamiinia valmisteessa on vain 5 mikrogrammaa, joten lisäksi kannattaa nauttia erillistä D-vitamiinilisää, esimerkiksi hyvin imeytyvää Super D-vitamiinia. Näin jokainen voi säätää D-vitamiiniannoksen itselleen sopivaksi.
 
Super Monivitamiinin kaikki hivenaineet ovat orgaanisessa muodossa, jolloin niiden imeytyminen ja biologinen hyväksikäytettävyys on erinomainen. Valmisteessa on mukana myös harvinaisempia hivenaineita, kuten molybdeeenia ja booria, jotka ovat tärkeitä kehon toiminnoissa. Myös nykyisin paljon esillä olevaa jodia on puolet suositellusta päivätarpeesta eli 75 mikrogrammaa. Jodi on tärkeä kilpirauhasen normaalille toiminnalle, ja sen saannin riittävyydestä keskustellaan vilkkaasti medioissa.
 
 
Syksyn haasteet hyvinvoinnillemme
 
Syksyn tuiskut ja tuiverrukset haastavat usein pohjoisen ihmistä. Jos ravitsemus on kohdillaan, on keho valmiimpi ponnistelemaan ulkoisia haasteita taltuttamaan. Ravitsemuksen lisäksi on tärkeää muistaa riittävä lepo, liikunta ja sosiaaliset suhteet. Uusien asioiden opettelukin piristää mieltä ja antaa puhtia syysmyrskyjen kohtaamiselle. Ehkä tänä syksynä opintojesi keskiössä on vitamiinien ja muiden ravintolisien upea maailma. Siitä opista on varmasti hyötyä niin sinulle itsellesi kuin myös läheisillesi!
 
 
Teksti: Marketta Wulff, proviisori / Suomen Bioteekki Oy